fredag, mars 27, 2009

Lydnad-kraft

Så var det fredag. Skööönt!! Sitter & läser lite kurslitteratur. Ska nog snart göra helg. Läsa lite till bara.. Började ny kurs igår. "Kunskap och hållbar utveckling" heter den. Får se hur det blir. Föreläsningen igår var ganska flummig och inte så inspirerande, seminariet idag var bättre. Fick mer koll. Seminarieledaren verkar bra, men lite nervös och ovan.

Vart kul att jobba halvdagar. Märks att barnen vuxit & att inte ens de minsta är så små längre. De växer & lär sig fort. Det påverkar arbetssituationen en hel del när barnen blir större & klarar sig själva mer. Inte tänkt så mycket på det innan, man tänkt på det de här dagarna. En av pedagogerna frågade i tisdags om jag märkte nå'n skillnad jämfört med när jag jobbade i höstas & i februari. Och då började jag tänka till. Tankeställare!! Man lär så länge man lever :)

Igår var det "sök Guds ansikte" i kyrkan. Dvs undervisning, lovsång & bön. Helt underbart var det! Claes var skarp och frimodig i det Gud lagt på hand hjärta. Handlade om kraft(inte kraft att orka med vardagen, utan Guds väldiga kraft som förmedlar helande, läkande och hopp). Sååå bra!! Claes pratade om att tron inte bara handlar om orden utan om kraften oxå, att den är jätteviktig. Och kraften kommer när vi söker Gud, lyssnar & lyder Honom, när vi ber om Anden och kraften. Lydnaden och ihärdig bön är en viktig del i att få kraften. Kortafattat så. Var så bra och inspirerande! Han tog många expempel, t.ex Simson. Simons kraft sitter inte i håret som många tror utan i förbundet han ingått med Gud & lydnaden att följa det. Mäktigt!!

Har städat & tvättat nu på em. Vet inte vad som sker i kväll men blir nog lugnt iaf. I morgon är det EFS i västs distriktårsmöte på Hjälmared. Ska bli skoj!! Annars är det en lugn helg. Blev inget Sthlm föresten :( Styrelsemötet jag skulle på blev inställt så jag blir kvar hemma i P-ille. Har inte råd att åka upp när jag måste stå för biljetten själv. Trist, hade sett fram emot det. Men men, så är det. Och det ska bli skönt med en helg hemma oxå. Tror den blir bra :)

Ha det bäst vänner!
puss

Inga kommentarer: