måndag, april 06, 2009

Trum&dans.. småskalighet..

Hade en skön kväll hos S i lördags. Grillade och såg film. Sååå gott med grillat. Muums!! Synd att det fortf är kallt att sitta ute på kvällarna. Men vi hade en go kväll!! Blev tidig hemgång dena gång! :)

Igår hade vi trum&dansdag i kyrkan. Grymt kul!! :) Hjälpte kantorn med det praktiska så jag kunde inte vara med & dansa hela tiden. Men han prova lite iaf. Det var en rolig och givande dag. Folk verkade nöjda!! Sedan deltog vi i gudstjänsten. Trummor till psalmerna och prossesion & ressesion med dans, och trummor. Härligt! Tänk så lite som behövds för att det ska svänga lite mer och folk ska våga röra lite på sig!! och ända har vi ganska fria i F-lund..

Har precis sett dokumentären "Småskalighetens hjältar" på svtplay. Många känslor & tankar. Minnen & nostalgi från när man var liten och längtan tillbaka & längtan till landet. Glädje över uppväxten jag fick och stooor glädje & tacksamhet över att gården finns kvar i familjen!! Men oxå irrititaion, ilska, ledsenhet över att det är så svårt att driva små jordbruk nu, att all byråkrati & alla papper gör det kompilcerat. Man undrar vad folk(de styrande) tänker? Hur det ska gå för lantbruken? marken? våran värld? vart är vi på väg? När ska småjordbrukare få stöd & hjälp? när ska folk verkligen inse vikten av att det finns små jordbruk som håller marker öppna och som förser med kött, grönsaker, mjölk o.d som e lokalt producerat? Ja, intressant dokumentär som som sagt både fick mig ledsen, bedrövad, nostalgisk men även så tacksam..

Nu är det soffläge en stund innan John Blund kallar.. sweat dreams!

Inga kommentarer: